Direktlänk till inlägg 28 februari 2014
Här kommer receptet på gårdagens middag. Denna mat gav mig en härlig känsla av asiatisk mat.
Ingredienser: 5 stora portioner eller ca 7 små
5 dl basmatiris/thairis färdigkokt
1 kg kycklingfilé
8 färska championer
1 stor paprika röd/grön/gul
1-2 morötter
1 vitlöksklyfta
200 g haricots verts
Kryddor:
Gurkmeja
currykrydda
Paprikachili krydda
salt
grönsaksbuljong (kan uteslutas, den ger lite mer smak)
Gör så här:
1. Koka riset och du inte redan har gjort det recept på ris finns på bloggen kategori mat.
2. Skär kycklingfilén i bitar och lägg på en tallrik
3. Skala morötterna och vitlöken och skär i strimlor eller bitar, lägg på en tallrik
4. Skölj och strimla paprikan. Lägg på en tallrik
5. Skölj och strimla championerna. Lägg på en tallrik
6. Ta fram en stor stekpanna som har djupa kanter och stek kycklingen, lägg åt sidan
7. Fräs sedan morötter, paprika och championer, släng i haricots verts efter att morötterna och det andra har stekts färdigt och lägg åt sidan.
7. Stek eller värm upp lite av riset i taget i pannan. Krydda riset under tiden med gurkmeja och resten av ingredienserna sedan lägg i alla ingredienser kycklingen m,m och blanda ordentligt
8. Färdig att servera, lägg upp på ett fat och servera.
Tips: Exakta mått på kryddorna jag la in gav jag inte, man får krydda som man vill eftersom det är en smaksak. Jag gillar stark mat så jag brukar krydda med lite extra starkt, medans andra gillar lite mildare mat. Allt är en smaksak, prova er fram
Steg 1 Förberedning
Steg 2
Färdig att servera
Lycka till!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|