Direktlänk till inlägg 26 februari 2014
Baconlindad kycklingfilé med tomat och créme fraiche
Ingredienser Ca 5 pers :
1 kg kyckling
1 pkt bacon
1 tsk salt
1 tsk rosmarin
1 tsk vitpeppar
2 klyftor färsk vitlök
2 mellan tomater/soltorkade tomater
1 tsk paprikakrydda
½ dl rapsolja
2 burkar lätt cream fresh paprika/basilika (går bra med annan smak)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsform.
2. Skär varje filé i mitten på längden så filén blir i två delar. Sedan marinera kycklingfilén med kryddorna och tillsätt rapsolja och färskpressad vitlök. Vill du ha i lite andra kryddor så ha i det, det går bra.
3. Alt 1. Skär tomaterna i runda fina bitar och lägg en tomatbit i varje filé, tillsätt en matsked cream fresh i varje filé och vik ihop kycklingfilén. Alt 2. Om du vill ha soltorkade tomater i så går det lika bra, det blir till och med godare, lägg i 1-2 soltorkadtomater per filé. Cream fraichen som blev över la jag i botten så de blev extra krämigt
4. Linda sedan bacon runt varje filé och sätt i en tandpetar så baconet inte släpper.
5. Sätt in i ugnen i ca 30 min, när den har fått färg så den är klar så tag ut ur ugnen.
Serveringstips: Servera med ris och med någon grönsallad
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|