Alla inlägg den 2 mars 2014

Av Maarriiaa - 2 mars 2014 19:09

Söndagen blev rätt så lugnt, ingen träning dock. Idag blev det barbeque käk med familjen, inte ofta man äter det men det fick bli sån mat idag. Nu blir det en fräsh & go fruktsallad eftermaten.


- Chilimarinerade hotwings

- Hemlagade hamburgare

- Jumopommes

- Grönsaker

- Ost

- Tacosås

   

En variant med bröd & tacosås vid sidan


En varaint utan bröd & med texmex dipp

 

Efterrätt: Fruktsallad med hallon, banan, äpple, apelsin

 

Av Maarriiaa - 2 mars 2014 12:30

Hur du hittar motivation till träning


Vi människor strävar efter mål i livet. Mål som tar oss framåt, Men hur skaffar man sig motivation?

Teorin skiljer på tre typer av motivation:

• amotivation, som innebär att man saknar motivation.

• yttre motivation, för att det ska leda till något annat.

• inre motivation, för att det är så himla trevligt och skönt.


 

Denna teori är tagen ur www.marathon.se

 

Ofta glömmer man bort att motivation och mål hör ihop. För att känna sig motiverad behöver man en målbild att sträcka sig mot. Motivation handlar om att få någon att göra någonting för att de själva vill det, inte för att de måste. Många tror att motivation kommer av sig själv, men tyvärr så är det inte så. För att få motivation måste DU skapa det genom DIG själv och för att lyckas så krävs det TÅLAMOD, allt händer inte över någon dag, så det kan du glömma.

Tålamod är de viktigaste i det hela och det är något som du ska påminna sig själv om ständigt.


Det är även viktigt att man har ett mål att jobba för som ex:

- Sätt upp mål

- Försök att ständigt bli bättre

- Döm efter resultaten

- Bygg upp förtroende

- Tänk långsiktigt

- Tänk positiv

- Ge aldrig upp

- Men mest av allt TÅLAMOD


Sen kommer vi till den stora frågan, Varför tränar man och hur blir man motiverad till det? Alla har olika anledningar till varför man tränar, men har du ett mål så vet du vad du strävar efter och vad du vill uppnå.

Ha det i tanken hela tiden, varför tränar jag och vad vill jag uppnå. När det kommer till svåra stunden då du tappar hoppet och motivationen så kom då ihåg varför du tränar, det gör dig mer peppad och motiverad.

Sätt mål när de gäller din träning, Planera hur du vill lägga upp den. Hur många gånger i veckan du vill träna? När på dagarna du ska träna och när det passar dig bäst. Vissa människor är mer morgon pigga och gillar att träna på morgnarna medans andra kanske gillar att träna senare på dagen/kvällarna. Det viktiga i det hela är att hitta intresset till att träna.

Tycker inte du om att träna så kommer du förr eller senare lägga av med det, det kommer inte hålla i längden. Så det gäller att hitta intresse till det. Testa olika träningsgrenar för att se vilken som passar just dig, Variera din träning och kör inte samma hela tiden, det gör att du tillslut tröttnar.

Många gillar att kanske tränar själva medans andra gillar sällskap. Är du en sällskapsmänniska så träna gärna med någon, det sociala kan vara en stor vikt i din träning.

Ha inte för höga krav på dig själv till en börja utan börja med små framsteg och jobba dig framåt.

Ex: träna 2 pass i veckan sen kan man öka med flera träningpass , spring 2 km och öka så du kanske springer det dubbla nästa gång. Belöna dig själv efter varje framsteg, det blir du glad över.


Gör träningen till en livsstil och inte till något tillfälligt som inte håller i längden. Kom ihåg att du är vinnare, Start doing!!


         
  

Ovido - Quiz & Flashcards