Alla inlägg under april 2014

Av Maarriiaa - 16 april 2014 15:44

Idag blev det en fet lunch med massa orientalisk plock och gott som jag fixade. Sen har jag Hållt på med bakning sen dess. Gjorde en sats hembakat knäckebröd och bakade till påsken.

Av Maarriiaa - 16 april 2014 14:00

Delar med mig att mitt goda knäckebröd jag brukar göra, men dehär receptet är lite annorlunda. Enkelt att göra och godare än den man köper i butik. Jag fick ihop 30 knäckebrödsbitar, sen beror det på hur stora bitar/små bitar man vill ha.

 

Ingredienser: 

2 dl fiberhavregryn 

2 dl solrosfrön

1/2 dl linfrö

1/2 tsk ingefära

2 dl varmt vatten

Salt

Olja


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sist varmt vatten & olja, rör om ordentligt.

3. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut deget på plåten och sätt in i ugnen i ca 60 min. 

4. Ta ut knäckebrödet under halva gräddningstiden, skär upp den i bitar och sätt in i ugnenn igen. Annars kan knäckebröder bli svårt att skära upp när den är klar och hård, den kommer bara smulas i bitar.

     

Näringsvärde på hela deget


 30 stycken knäckebröd

840 kcal

30 g Protein

49 g Kolhydrater

55 g Fett





Av Maarriiaa - 16 april 2014 09:46

En lång morgon promenad i de härliga vädret innan frukosten är de bästa som finns. Sommaren är på väg och vädret blir bara bättre. Att hålla igång är det bästa som finns för människan. Varför inte gå ut och löpa eller gå ut och gå du också. Finns ingen motivation? Ring några vänner och bestäm med varandra att några gånger i veckan gör det tillsammans, det underlättar.. Finns inga ursäkter alla kan och har tid om man vill, de gäller bara att hitta vilja/motivationen till det. Dags för morgon frukost nu :)

Av Maarriiaa - 15 april 2014 17:47

Skönt att få komma ut på lite shopping. Vädret var super härligt idag och behövde komma iväg och köpa lite grejer, Så det blev marieberg. Nu är jag hemma och påskpysslar litegranna. Gjorde påskäggen till barnen som nu är färdiga.

Påskägg

Av Maarriiaa - 15 april 2014 10:04

Vaknade upp med värsta huvudvärken imorse och förkyld. Trodde min förkylning var på väg att försvinna men tydligen inte, känns som om det har blivit värre. Men det hindrade inte mig från att gå ut och promenera. Så jag klädde på mig varmt och gick ut i de fina vädret med musiken i öronen. Skönt med friskluft och morgonpromenad, bra start på denna dag. Nu har jag laddad med en stor frukost efter denna morgonpromenad, gott ska det bli...

Av Maarriiaa - 14 april 2014 19:02

Oj har sovit bort nästan hela eftermiddan, somna framför tv:n vakna upp av att jag hade sovit bort 3 h av dagen hehe men de va så skönt, ibland behövs det. Har hunnit fixa käk till mig och hann även fixa middag till familjen idag. Nu blir det att stoppa i sig lite mellanmål och se på tv ..

Tonfisksallad med qinoua

Pasta med tomatsås, championer & grönsaker serveras med laxfile

Mellanmål: Hemmabakat knäckebröd, avokado & gravad lax

Av Maarriiaa - 14 april 2014 10:25

Första powerwalken på en vecka, tar igen det jag har missat. Fortfarande ingen träning för min del men det får bli promenader än så länge. Ögonen mår bättre men lite små känsliga bara. Nu är det dags för min favoritmåltid frukost såklart :)

Av Maarriiaa - 12 april 2014 23:28

Idag hade jag och syrran pizzabakning hemma. Godaste pizzorna Ever säger jag bara. Endast naturliga ingredienser och nyttiga också. Köpta pizzor kommer aldrig existera i min värld längre. Att göra egna och veta vad man får i sig är bättre än köpta och inte veta vad man stoppar i sig. Med tanken på att man fortfarande är sjukskriven och inte kan göra så mycket så blir det inte så mycket man kan göra om dagarna. Idag var första dagen efter operationen jag inte mådde så dåligt, ögonen mådde lite bättre, inga smärtor som jag hade innan men synen är inte bra än. Ser suddigt och lite tryck i ögonen och huvudet fortfarande. Hoppas det släpper snart iallfall så man kan återgå till vardagen som vanligt. Saknar träningen och allt som har med mitt vardagsliv att göra. Blev jätte överraskad idag när min fina och underbara vän ifrån Stockholm och hennes syster knacka på vår dörr och överraska mig och syrran. Vi satt och åt vår färska hembakade pizzor och umgicks, pratade gamla minne och skratta, Kunde inte ha blivit bättre.. Dags att lägga sig nu ha en trevlig lördag Godnatt :)

Hembakad pizza med ingredienser av räkor, kebabkött, parmesanskinka, championer, tonfisk, kyckling bitar. serverades med vitkålssallad & kvargdipp

Ovido - Quiz & Flashcards