Direktlänk till inlägg 29 januari 2014
Igår på bloggen la jag upp bild på championer som jag hade marinerat som jag hade lovat recept på.
Här kommer receptet, snabbt och enkelt att göra, gott till allt i princip.
1 paket färsk championer
1 dl Olivolja
1-2 msk paprikakrydda stark/mild
2-3 vitlöksklyftor
1. Skölj championerna och skala bort de översta på dem. Sedan skär bort foten på championen så att bara championhatten är kvar.
2. Pressa vitlöksklyftor och blanda det med resterande ingredienserna.
3. Sedan lägger man i alla championer i en burk och häller över marinaden på championerna och låter dem stå och dra sig nån timma, detta för att smaken blir godare. Annat alterantiv är att doppa champion för champion i marinaden och sedan lägga dem i en burk.
Championerna kan förvaras i en burk i kylen om man vill eller ätas efter någon timma.
Jag hade mina championer till en god plocktallrik som jag serverade. Marinaden funkar även bra till stekta/grillade championer. Bild på receptet kan ni se här nedanför.
Bild 1. Förbereder
Bild 2. Färdiga för servering
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|