Direktlänk till inlägg 25 november 2014
När suget slår till då är jag igång med bakningen som vanligt. Denna gång bakade jag mitt goda och nyttiga morotsbröd som jag alltid brukar baka och frysa in. När jag vill äta så tinar jag bara upp det och äter med lite pålägg, riktigt gott. Tycker man inte om morötter då kan man byta ut det mot något annat som man tycker om exempel zucchini, russin eller något annat. Jag själv brukar variera innehållet i brödet ibland.
Du behöver :
250 g kvarg 0,3 %
3 dl fiberhavregryn
1 morot
1 dl Solrosfrön
1/2 dl Linfrö
Salt
Vatten
1. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper.
2. Riv moroten och Blanda ihop alla i
ingredienser i en bunke.
3 Tillsätt en skvätt vatten om det behövs och blanda/knåda ihop till en smet.
4. Klicka ut degen till små bullar och platta till dem lite med händerna eller en sked.
5. Toppa med flinsalt och solrosfrön och lägg in brödet i ugnen på 175 grader ca 20 min, beroende på vilken ugn man har.
6. Ta ut och låt svalna
Severa med smör och ost eller varför inte med lite marmelad. Supeer gott blir det.
Lycka till !!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|